Annika
Yleinen

Mikä ruokalistablogi on?

Uusien reseptien kokeilemiseen jää enemmän luovuutta ja intoa, kun kaikki energia ei mene arkiruokien päättämiseen ja yksittäisiin kauppareissuihin.

Hauska tutustua!

Olen kolmekymppinen äiti ja opettaja. Ruoanlaitto ei ole aina innostanut minua eikä se ole vieläkään suurin intohimoni. Olen ollut surkea maustaja ja laiska leipoja, sillä en todellakaan ole jaksanut noudattaa tarkkoja ohjeita ja mittoja. En ole ammatiltani kokki enkä ravitsemustieteilijä. Terveellisyys on yksi tärkeä tekijä ruoanlaitossa, mutta minulle ovat tärkeitä myös hyvä maku, ruokaperinteiden siirtäminen seuraavalle sukupolvelle, monipuolisuus, vastuullisuus ja eettisyys, kotimaisuus ja paikallisuus, estetiikka, uudet kokemukset ja niin edelleen. Mikäli etsit pelkkää terveysruokaa tai eksoottista fine diningia, tämä ei ehkä ole sinun blogisi. Olen järjestelmällinen ja luova äiti, joka päätti helpottaa perheensä ja etenkin omaa elämäänsä luomalla ensin itselleen 13 viikon ruokalistat iltapaloineen. Ruokalistablogi ja listojen kaupallistaminen on innostanut minua ruoanlaittoon uudella tavalla. Uusien reseptien kokeilemiseen jää enemmän luovuutta ja intoa, kun kaikki energia ei mene arkiruokien päättämiseen ja yksittäisiin kauppareissuihin.

 

Annika
Hauska tutustua! Olen Annika. Rakastan listoja, järjestystä ja pakastamista.

 

Ruokalistablogi.fi

Ruokalistablogi on paikka, jossa kerron ajatuksiani keittiöelämän järjestämisestä. Postausten aihepiirejä voivat olla mm. lasten osallistaminen, vastuullisuus ja ruokasuunnittelu. Ruokahävikin minimointi on minulle tärkeää ja suunnitelmallisuus auttaa siinä todella paljon. Osa postauksista on tehty kaupallisessa yhteistyössä eli saan rahaa julkaisemisesta. Tästä huolimatta en suosittele tuotteita, joista en itse pidä, vaan seison jokaisen sanan takana, jota olen yhteistyökumppanista tai heidän tuotteistaan kirjoittanut. Kirjoitan postaukset ja hallinnoin sivua itse. Blogi on minulle sivutoiminen tulonlähde ja harrastus. Tykkään ottaa asioista selvää. Samalla kun selvitän asioita omiin tarpeisiini, selkiytän ajatuksiani tai muistutan itseäni jostain, kirjoitan niistä samalla blogiin muidenkin iloksi. Blogin kirjoittaminen on minusta hauskaa ja kirjoittaminen on minulle luontainen tapa ilmaista itseäni. Tervetuloa lukijaksi!

Rakennus
Ruokalistojen rakentaminen koostuu monesta eri asiasta.

 

Ruokalistablogin verkkokauppa

Jokaiselle kuukaudelle on omat kahden viikon ruokalistat ja iltapalalistat. Yhden kuukauden lista sisältää kahden viikon ruoat ja/tai iltapalat. Yhdelle A4-sivulle mahtuu yhden viikon lista (7 ruokaa tai iltapalaa) pikaresepteineen. Reseptit ovat niin yksinkertaisia, että ne on mahdollista mahduttaa samalle sivulle (jos jokin kastike vaatii paljon erilaisia raaka-aineita tai työvaiheita, sillä on yksinkertainen lisuke). Voidaan varmasti sanoa, että ruoka on suhteellisen yksinkertaista kotiruokaa. Listat ovat sekasyöjille. Ruokalistan ja reseptin lisäksi mukaan saat kauppalistan sekä vinkkejä. Jokaiselle kuukaudelle on (tulossa) oma ruokalistansa, sillä haluan hyödyntää mahdollisimman paljon sesongissa olevia kasviksia. Kahta täysin samanlaista ruokaa ei pitäisi listoistani löytyä. Olen pyrkinyt myös monipuolisuuteen, terveellisyyteen, maukkuuteen, vastuullisempiin valintoihin, tuttuuteen ja uutuuteen. Olen huomioinut myös suomalaisuuden, perinteiden säilyttämisen, mutta myös kansainvälisiä tuulia. Ruokalistani sisältävät sellaisia ruokia, jota me itse syömme. Parasta listoissa on se, että ne ovat valmiiksi mietittyjä kokonaisuuksia. Blogipostauksessa ruokalistojen rakentaminen kerron tarkemmin siitä, mitä asioita olen huomioinut listojen tekemisessä. Voit ostaa listat verkkokaupastani.

Lokakuun iltapala- ja ruokalista
Ruokalistat sisältävät sesongin kasviksia.

 

Tervetuloa!

t. Annika

 

Kuvauslainatavaroita tai kuvauspaikka: Sisustustalo Kodinonni

Podcast-vierailu: Tavaravalmentaja Sannan Täyttä tavaraa -podcast

Tavaravalmentaja Sannan Täyttä tavaraa -podcast
Olin Tavaravalmentaja Sannan Täyttä tavaraa -podcastin vieraana jaksossa nro. 11.

 

Ja hei, ota Ruokalistablogin Instagramtili seurantaan, kiitos! Linktr.eestä näet kootusti kaikki kanavani.

Toivottavasti nautit blogistani ja saat uusia, elämääsi helpottavia ajatuksia ja ideoita! Voit kommentoida ja kysellä. Otan mielelläni kehitysideoita, palautetta ja ajatuksia vastaan. ?

Ota yhteyttä

[contact-form][contact-field label=”Nimi” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Sähköpostiosoite” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Kotisivu” type=”url” /][contact-field label=”Viesti” type=”textarea” /][/contact-form]

 

 

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.