Annika
Yleinen

Mikä ruokalistablogi on?

Hauska tutustua!

Olen kolmekymppinen äiti ja opettaja. Ruoanlaitto ei ole aina innostanut minua eikä se ole vieläkään suurin intohimoni. Olen ollut surkea maustaja ja olen edelleen huono leipomaan, sillä en todellakaan jaksa noudattaa tarkkoja ohjeita ja mittoja. En ole ammatiltani kokki enkä ravitsemustieteilijä. Terveellisyys on yksi tärkeä tekijä ruoanlaitossa, mutta minulle ovat tärkeitä myös hyvä maku, ruokaperinteiden siirtäminen seuraavalle sukupolvelle, monipuolisuus, vastuullisuus ja eettisyys, kotimaisuus ja paikallisuus, estetiikka, uudet kokemukset ja niin edelleen. Mikäli etsit siis pelkkää terveysruokaa tai eksoottista fine diningia, tämä ei ehkä ole sinun blogisi. Olen siis tavallinen, mutta järjestelmällinen ja luova äiti, joka on päättänyt helpottaa perheensä ja etenkin omaa elämäänsä luomalla itselleen 13 viikon ruokalistat iltapaloineen. Ruokalistablogi on toki innostanut minua ruoanlaittoon uudella tavalla. Uusien reseptien kokeilemiseen jää enemmän intoa, kun kaikki energia ei mene arkiruokien päättämiseen.   

Annika
Hauska tutustua! Olen Annika. Rakastan listoja, järjestystä ja pakastamista.

Ruoanlaittotaustani

Äitini oli pullantuoksuinen kotiäiti koko lapsuusikäni ja ruoanlaitto oli täysin äidin homma. Hän ei juuri vaatinut lasten osallistuvan ruoanlaittoon juuri lainkaan. Muistan kuitenkin, että olemme osallistuneet leipomisiin ja meillä on ison suvun juhlat juhlittu niin, että ruoat on tehty alusta alkaen itse. Sukujuhlien ruoanlaittotilanteet muistan stressaavina, mutta kiehtovina. Isän puolen suvun naisten kanssa on leivottu muun muassa kakkuja ja karjalanpiirakoita. Kun olin seitsemännellä luokalla, äiti alkoi käydä kursseilla ja töissä ja siinä vaiheessa olen joskus joutunut tilanteisiin, jossa tutustuin paremmin arkiseen ruoanlaittoon. Toki olin osallistunut jossain määrin sovelletusti ruoanlaittoon, mutta moni tilanne tuli täysin uutena. Muistan keittäneeni kananmunia moneen kertaan, katsoen kellosta aikaa, mutta munat jäivät aina raaoiksi, sillä aloitin ajan laskemisen siitä, kun laitoin munat veteen, enkä kiehumishetkestä. Teininä muutin poikaystäväni ja hänen äitinsä luokse ja siellä opettelimme yhdessä ja erikseen ruoanlaittoa ja yhdistimme ruokakulttuureita. Myöhemmin opiskeluelämän aikaan ruoanlaittoon emme panostaneet, sillä ei ollut yhtään ylimääräistä aikaa eikä rahaa. Kun saimme lapsen, minussa heräsi ensimmäisen kerran sisäinen martta.  

Kodin Kuvalehden haastattelu

Helmikuussa 2019 minuun otettiin yhteyttä Kodin Kuvalehdestä. He olivat kuulleet ruokalistastani ja päättivät tehdä verkkojulkaisun ruokalistaani liittyen (https://www.menaiset.fi/artikkeli/ihmiset-ja-ilmiot/ihmiset/annika-keksi-systeemin-jonka-ansiosta-nelihenkinen-perhe-syo). Siitä asti olen saanut kymmeniä suoria yhteydenottoja, joissa on pyydetty listoja. Koska kiinnostus on ollut niin suurta, olen päättänyt julkaista tämän blogin ja olen työstänyt parempia, julkaisukelpoisia listoja sekä testaillut reseptejä verkkokauppaa varten.

Ruokalistablogi

Ruokalistablogi on paikka, jossa kerron ajatuksiani keittiöelämän järjestämisestä. Minulle on tärkeää vastuullisuus. Vastuullisuus voi tarkoittaa eri asioita eri ihmisille, joten paneudun tähän aiheeseen hieman tarkemmin blogipostauksessa, joka käsittelee vastuullisia valintoja . Rakastan järjestystä! Yksi rentouttavimmista tekemisistä on asioiden ja tavaroiden uudelleenjärjestely. Olen kyllä kuullut, että ihan kaikki eivät ymmärrä sen hohtoa. 🙂 Tärkeää on myös ruokahävikin vähentäminen ja sitä teen muun muassa säilömällä esimerkiksi hilloja ja soseita, leipää tai yrttejä ja suunnittelemalla ruokalistat. Blogini kategoriat ovat ruokasuunnittelu, ruoanlaitto, ruokailu, säilöntä, järjestys, vastuullisuus ja lapset.

Ruokalistablogin verkkokauppa

Jokaiselle kuukaudelle on tulossa omat kahden viikon ruokalistat ja iltapalalistat. Samalle A4-sivulle mahtuu viikon lista (7 ruokaa tai iltapalaa) pikaresepteineen ja yhdessä listassa on siis kaksi viikkoa. Mikäli esimerkiksi jokin kastike vaatii paljon erilaisia raaka-aineita tai työvaiheita, sillä on yksinkertainen lisuke, jotta yhden viikon ruoat tai iltapalat mahtuvat yhdelle A4-sivulle. Siten voidaan varmasti sanoa, että ruoka on suhteellisen yksinkertaista kotiruokaa. Listat ovat sekasyöjille. Ruokalistan ja reseptin lisäksi mukaan saat kauppalistan sekä ruokalistoissa vinkkisivun. Jokaiselle kuukaudelle on (tulossa) oma ruokalistansa, sillä haluan ostaa mahdollisimman paljon sesongissa olevia kasviksia. Kahta täysin samanlaista ruokaa ei pitäisi listoistani löytyä. Olen pyrkinyt myös monipuolisuuteen, terveellisyyteen, maukkuuteen, vastuullisempiin valintoihin, tuttuuteen ja uutuuteen. Olen huomioinut myös suomalaisuuden, perinteiden säilyttämisen, mutta myös kansainvälisiä tuulia. Ruokalistani sisältävät sellaisia ruokia, jota me itse syömme. Blogipostauksessa Ruokalistojen rakentaminen kerron tarkemmin siitä, mitä asioita olen huomioinut listojen tekemisessä. Voit ostaa listat verkkokaupastani. Toivottavasti ne maistuvat sinullekin!

Tervetuloa!

t. Annika

Johanna Jasu Photography on ottanut ihania kuvia blogiini. Ja hei, ota Ruokalistablogin Instagram– ja Pinteresttilit seurantaan, kiitos! Linktr.eestä näet kootusti kaikki kanavani.

Toivottavasti nautit blogistani ja saat uusia, elämääsi helpottavia ajatuksia ja ideoita! Voit kommentoida ja kysellä. Otan mielelläni kehitysideoita, palautetta ja ajatuksia vastaan. 😊

Ota yhteyttä

 

 

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *