Päivällisenä uunimunakas
Ruokailu, Ruokasuunnittelu

My (Food) Day

Sunnuntaina päätin seurata syömisiäni. Ja kirjasin ne ylös pitkin päivää. Olin jo kirjoittanut tulevan blogipostauksen, mutta säästetään se myöhemmäksi.

Aamiainen

Aamiaiseksi en syönyt mitään. En tunne nälkää aamuisin. Hotellien aamiaiset harmittavat, sillä ne näyttävät ihanilta, mutta yhden karjalanpiirakan ja muutaman hedelmälohkon jälkeen on pakko luovuttaa. Olen aina ollut sellainen, mutta raskausaika 8 vuotta sitten korosti sitä entisestään. Kun lähden jonnekin tärkeään paikkaan, tiedän tekeväni jotain hyvin fyysistä tai muiden seurassa saatan pakottaa itseni syömään. Aamiainen ei ole minulle nautinto. Usein aamiaiseni on monivitamiinipore, mutta tänään unohdin sen. Heti kun nousen sängystä, alan tekemään jotain: tiskikoneen tyhjennys, pihan kolaaminen, työt tai milloin mitäkin. Tänään lapsi oli jo asetellut meille Catan-pelin, joten aloimme heti pelata sitä.

Mun aamupala
Aamupala ei maistu mikään, mutta koitan muistaa juoda lasillisen vitamiiniporejuomaa tai vaikka mehukeittoa.

Lounas

Kesken pelin lapsi sanoi, että olisi nälkä noin kello 11. Olin aamulla selaillut somea sängyssä ja siellä K-Ruoka oli postannut kauniin kuvan, jossa oli paistinperunoita ja salaattia. Sain inspiraation siitä, että meidänkin eiliset keitinperunat saavat ottaa jatkoerän paistinperunoina ja asettelen ne vastaavaan kuvaan. Lautasille päätyi siis

  • eiliset lihapullat (puolet soijarouhetta) pannun kautta
  • eiliset keitinperunat paistettiin voissa, suolassa ja perunamausteessa ja pakastimesta heitin vielä ruohosipulia sekaan
  • eilinen kiinankaalista ja veriappelsiineista tehty salaatti
  • siemensekoitusta ja
  • juoksevaa sulatejuustoa.

Mulla on lounaalla aina ruokajuomana vesi.

Otin pakastimesta sulamaan rasiallisen raparperipaloja iltaa varten.

 

Lounas
Lounaaksi paistinperunoita salaattipedillä.

 

Välipala

Siivosimme yläkertaa ja kesken imuroinnin tulin juomaan lasillisen mehua. Tein kesällä aronia-vadelmamehua ja aronia ei oikein maistu mielestäni hyvälle. Siitä sai kuitenkin sopivasti energiavajauksen tasattua. En ole tottunut aronian makuun. Jostain syystä olen välttänyt sen tähän asti, mutta nyt kun meillä on aitana marja-aroniaa, tietysti hyödynnän sitä. Ehkä se vaatii vain hieman harjoittelua ja totuttelua. Olen huomannut, että se ei ole myöskään lasten lemppari, vaikka usein mehut keräävät lapsilta ”parempaa kuin pillimehu” -tyylisiä kehuja. Harvoin syön välipalaa, sillä lounaan 11-12 ja päivällisen 16-17 väliin ei jää kovin montaa tuntia. Joskus otan hedelmän välipalaksi, mutta nyt en syönyt mitään. Joskus havaitsen tarvitsevani välipalaa huomatakseni, että kello on kolme tai neljä ja alan laittamaan ruokaa, joten välipala jää siitä syystä, että ”kunnon ruoka maistuisi”.

 

Päivällinen

Päivälliseksi tein nopeat uunimunakkaat. Sinne upposi munien lisäksi tilkat maitoa, nyhtöpossua, kiinankaalia, herneitä, parmesaania, timjamia ja aurajuustoa. Uunimunakas on helppo ja nopea ruoka. Kulhoon voi käytännössä heittää mitä vaan suht nopeasti kypsyvää ja uunissa 20 minuuttia kypsyvä munakas on takuulla herkullista ja täyttävää.

Päivällisenä uunimunakas
Päivällisenä uunimunakas on helppo, nopea ja täyttävä.

 

Iltapala

Iltapalaksi keitin raparpereista ja aroniavadelmamehusta kiisselin. Koska raparperin kanssa kannattaa syödä maitotuotteita, vaahdotin vaniljavaahdon. Olin ostanut Fiksuruoalta paketillisen hävikkiruokaa ja siksi meillä sattui vaniljakastiketta olemaan kaapissa. Tein myös eilen illalla sämpylöitä vehnä- ja ruisjauhoista veteen, sillä maitoa en tosiaan halunnut tuhlata. Harvinaista kyllä, meiltä oli leipä pakastimesta loppunut. Koska levite myöskin puuttui, laitoin voita leivälle juuston alle. Kiivi päätyi leivälle siksi, että syödään satokausien mukaan ja en koe tarpeelliseksi ostaa tomaattia, kurkkua tai paprikaa väärän sesongin aikaan. Ne eivät ensinnäkään mielestäni maistu kovin hyviltä ”offseason”. Hyvin voimme laittaa leivän päälle esimerkiksi jotain hedelmää talvella ja nautitaan niistä kurkuista ja tomaateista kun niiden aikan on. Jos lapsi pyytää ostamaan kurkkua, kyllähän sitä sillon ostetaan. Harvoin tällasta tilannetta kuitenkaan tulee. Hän on tottunut näihin mun juttuihin ja syönyt ennakkoluulottomasti mitä tarjotaan 😀 Lapselle laitoin leffailtaa ilahduttamaan myös viisi KISKIS-karkkia. Itse otin vielä toisen sämpylänpuolikkaan ja toisen kiisseliannoksen. Vesi juomana.

Iltapalaksi
Iltapalaksi kiisseliä ja leipää.

 

Miksi en syönyt listan mukaan?

Koska olen sellaisessa vaiheessa elämääni, että olen päättänyt tehdä ruokalistoja myös myyntiin, niitä pitää tehdä. Ruokia pitää testailla, ideoita pitää etsiä, luovuudelle pitää antaa tilaa. Juuri siksi elän listattomasti tällä hetkellä. Täytyy sanoa, että olen välillä jopa kateellinen asiakkailleni, haluaisin syödä itsekin yksinkertaisesti listojen mukaan silloin, kun elämässä on sata rautaa tulessa samaan aikaan. Toisaalta nautin siitä flowsta, joka keittiössä virtaa. Siitä voi nauttia vain, jos on tarpeeksi aikaa ja käytössä olevia resursseja. Jos ei ole, ruokalistat ovat olleet mun pelastus. Jos haluat helpottaa arkeasi valmiilla ruoka- ja iltapalalistoilla resepteineen ja kauppalistoineen, voit siirtyä verkkokauppaan tästä.

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.