Kuvaus
Helmikuun kahden viikon iltapala- ja ruokalista
Kuvaus:
Helmikuun iltapala- ja ruokalista on suunniteltu kahdeksi viikoksi noin neljälle hengelle. Listoissa on reseptit helppoihin iltapaloihin ja kotiruokiin. Ruokien valmistamiseen menee usein n. 30 min, iltapaloihin n. 15 min. Reseptit ovat yksinkertaisia. Yhden viikon lista pikaresepteineen mahtuu yhdelle A4-sivulle: esimerkiksi jos kastike sisältää paljon vaiheita tai raaka-aineita, lisuke on puolestaan yksinkertainen. Ruokalistat ovat monipuolisia. Samaa listaa voi käyttää kahdesti kuukauden aikana.
Sesongissa olevia kasviksia kannattaa hyödyntää, koska ne ovat silloin halvimmillaan, tuoreimmillaan ja parhaimmillaan. Talvella hyödynnetään paljon ulkomaisten sitrusten lisäksi kotimaisia varastokasviksia. Viikon ruokalista sisältää yhden jämäruokapäivän, jolla on tarkoitus kannustaa ruokahävikin vähentämiseen. Ruokalistoissa on normaalisti yksi kasvisruokapäivä ja yksi kalapäivä, mutta lista on tehty sekasyöjille.
Helmikuun iltapala- ja ruokalistat sisältävät sesongissa kasviksista mm. fenkolia, juuriselleriä, veriappelsiinia ja sharonia. Sesongin kasviksia käytetään useammassa ruoassa, sillä maaliskuussa sesongissa ovat osittain eri raaka-aineet. Helmikuun ruokalistasta oma lempparini on varmaankin seesamibroileri, riisi ja kanelimajoneesi ja iltapalalistasta laskiaispullat.
Tässä linkki postaukseen, jossa kerrotaan tarkemmin, mitä kaikkea listojen tekemisessä on huomioitu: Ruokalistojen rakentaminen.
Listojen sisältö:
1. sivu
- viikon ruokalista (7 arkiruokaa)
- pikareseptit
2. sivu
- viikon iltapalalista (7 iltapalaa)
- pikareseptit
3. sivu
- kauppalista 1. viikon ruokiin ja iltapaloihin
4. sivu
- toisen viikon ruokalista (7 arkiruokaa)
- pikareseptit
5. sivu
- toisen viikon iltapalalista (7 iltapalaa)
- pikareseptit
6. sivu
- kauppalista 2. viikon ruokiin ja iltapaloihin
7. sivu alkaen
- vinkkejä mm. vaihtoehtoisiin raaka-aineisiin tai valmistusmenetelmiin sekä säilöntään
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.