Frappuccinot
Lapset

Yhteinen tekeminen ystävän kanssa

Kaupallinen yhteistyö: Carrot Kitchen

Kun lapsi pyytää ystävän kyläilemään, meneekö yhteinen aika aina riehumiseksi tai pelataanko apaattisesti puhelimella? Voisiko ruutuajan käyttää leipomiseen tai kokkailuun hauskan pelillisen sovelluksen avulla? Lapsi voi käyttää ruutuaikaansa myös järkevään tekemiseen ja tämä jos mikä on sitä. Kun itse pyydät ystävän kylään, tuleeko hän valmiiseen kahvipöytään vai voisiko myös aikuisen ystävän kanssa käyttää aikaa kokkailuun?

 

Lapsi laajentaa reviiriään ja haluaa keksiä uudenlaisia tapoja olla yhdessä ystäviensä kanssa.

Uudenlaiset tavat olla ystävän kanssa

Kun lapsi on pieni, on vanhemman näkökulmasta aika yksinkertaista, kun lapsi leikkii ystävänsä kanssa. Yleensä joku vanhemmista vahtii, leikit tapahtuvat suunnilleen yhdessä huoneessa ja suurimmat ongelmat liittyvät mahdollisesti lelujen jakamiseen ja siivoamiseen. Kun lapsi kasvaa, ympäristö laajenee hyvin nopeasti. Tarkoitan fyysisen ympäristön lisäksi myös muita ympäristöjä, esimerkiksi puhelimien kautta. Lapsi laajentaa reviiriään ja haluaa keksiä uudenlaisia tapoja olla yhdessä ystäviensä kanssa. Kokkailut ovat tulleet meillä yhdeksi vaihtoehdoksi leikkien rinnalle.

 

Frappuccinot
Lapset tekivät hienosti yhteistyötä tarpeen vaatiessa ja ohjeistivat toisiaan lempeästi valmistaessaan Mansikka-frappuccinot.

 

Lauantai ja muuttuneet suunnitelmat

Tämä korona-aika on ihmissuhteiden kannalta hankala! Olimme sopineet perjantaiksi ystävän näkemisen, joka peruttiin sairastumisen takia. Lauantaina piti olla ystävien synttärit, jotka peruuntuivat sairastumisen takia. Lauantaiksi kutsuimme uudet ystävät, jotka eivät päässeet sairastumisen takia. Sitten sovimme uudet treffit, jotka peruuntuivat sairastumisen takia. Tänä aikana ystävyyssuhteiden huolto on entistä hankalampaa ja pitää tarttua niihin hetkiin, kun ystävää voi nähdä ja hyödyntää kaikki käytettävissä oleva aika.

 

Kokkailut
Frappuccinojen valmistuksessa työnjako onnistui hyvin.

 

Uusi naapuri

Useaan kertaan peruuntuneiden suunnitelmien takia emme lannistuneet, vaan uuden kodin naapurin lapsenlapsi tuli käymään meillä. Lapset ovat leikkineet keskenään ulkona, mutta hän tuli nyt ensimmäistä kertaa meille sisälle leikkimään. Lapset valmistivat Carrot Kitchenin kokkaussovelluksen avulla itselleen välipalaherkuiksi vaihtuvasta ”Kokkaa bestiksen kanssa” -teemaosiosta kahvittomat Mansikka-frappuccinot. Oli kivaa, että lapset tekivät hienosti yhteistyötä ja keskittyivät tekemään itselleen herkkujuomat. Sovellus ohjeisti lapsia, joten minun ei tarvinnut juuri puuttua heidän tekemisisiinsä. Ennen kokkailuja ja sen jälkeen lapsen huoneesta kuului kikatusta ja riemunkiljahduksia, kokkailujen aikana rauhallisempaa naureskelua. Välissä käytiin juomassa herkkujuomat ja sitten mentiin ulos pulkkamäkeen purkamaan energiaa. Yökyläily oli kuulemma heti molempien haaveissa, mutta meillä ei vielä muuttotouhujen takia ole ylimääräistä patjaa. Lupasin kyllä, että se sopii lähiviikkoina, kunhan saadaan muutto hoidettua loppuun.

 

Naapuri
Onnea on ystävä, jonka kanssa voi leipoa.

 

Kokkaussovelluksen pelillisyys

Tämä kokkaussovellus on pelimäinen. Lapsi valitsee haluamansa hahmon kuvan ja keksii omalle hahmolleen nimen. Kyseisiä hahmoja voi saada lisää tekemällä haasteita eli esimerkiksi kokkaamalla Haasteosion resepteistä. Lapsella on oma kokkititteli riippuen siitä, kuinka paljon hän kokkailee. Oma lapseni on Pääkokki ja seuraava taso on Upea kokki. Sovellus kertoo, että hän on kokannut lokakuusta alkaen 23 reseptiä ja kerännyt 4450 pistettä. Sovellus on hauska, kannustava, selkeä ja inspiroiva! Jos haluat hankkia kyseisen sovelluksen, tutustu ja aloita ilmaisella kahden viikon kokeilujaksolla.

 

Pääkokki
Kun lapsi on kokannut reseptin loppuun, hän saa kerättyä pisteet. Lapsi pääsi tässä tasolle kahdeksan ja yleni pääkokiksi.

 

Pääkokki
Lapsen profiilista näkee tason. Lapsi tykkää usein katsoa, että millä tasolla hän on.

 

Ystävänpäivätekemistä

Keksimme yhdessä lapseni kanssa ehdotuksia, kuinka yhdistää ystävänpäivä ja kokkailut. Tässä on teille muutama (meidän mielestä) hyvä idea:

 • ystävälle voi kokata jotain ja viedä tuliaisiksi
 • ystävälle voi kokata jotain ja pyytää syömään
 • ystävän voi pyytää kokkaustreffeille
 • ystävän kanssa voi valmistaa yhdessä retkieväät ja mennä retkelle nauttimaan ne
 • ystävät voivat valmistaa ystävänpäiväkokkailut ja kokoonnutaan yhteen esimerkiksi brunssille
 • ystävälle voi mennä kokkailemaan
 • kokkailla voi myös jossain muualla
 • tehdään ruoat itse kotona, ja vaihdetaan ruoat
 • tee itse osa ja viimeistelkää yhdessä, esimerkiksi itse pitsapohja ja tehkää se yhdessä loppuun
 • leikkikää kokkailukisailua kuten me teimme aiemmin (tästä kyseiseen postaukseen)
 • kokkailla voi myös useamman ystävän kanssa samaan aikaan

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.