Auringonlaskussa
Lapset, Ruokailu

Eväät auringonlaskussa

Kaupallinen yhteistyö: Carrot Kitchen

Kävimme syömässä lapseni tekemät eväät lempiauringonlaskupaikassamme. Yleensä emme ota eväitä mukaan, sillä ne retket ovat yleensä spontaaneja. Tästä onnistuneesta retkestä innostuneena voisimme kyllä useamminkin tehdä eväät mukaan, kun lähdemme metsästämään auringonlaskua! 🙂

 

Metsäretket

Lapseni rakastaa metsäretkiä. Hän ei kuitenkaan pyydä useinkaan, että lähdetäänkö metsään. Mä nautin myös aina kun menen, mutta sinne ei tule mentyä kovinkaan usein. Auringonlaskuretket sen sijaan ovat meille hyvinkin tuttuja. Jos bongaamme kauniin auringonlaskun, sitä lähdetään usein metsästämään spontaanisti. Kesken kauppareissun ajetaankin merenrantaan ihastelemaan auringonlaskua, kesken automatkan pysähdytään bussipysäkille ikuistamaan hetki ja jaloittelemaan, kauniina kesäöinä vessaan herätessä herätetään toinen ja käydään vessareissun yhteydessä katsomassa miltä tänään auringonlasku näyttää. Auringonlaskunmetsästäjät täällä siis hei!

 

Valmistautuminen

Lapseni katsoi sopivan retkievään meille perjantaina Carrot Kitchenin sovelluksesta. Hän halusi tehdä pinaattipannarin. Ohje oli yksinkertainen ja pannaria on kätevä syödä myös käsin. Resepti löytyi Carrot Kitchenin välipaloista ja sieltä olisi löytynyt monta muutakin hyvää, retkelle sopivaa vaihtoehtoa. Kävin nopeasti kaupassa ja hän alkoi hommiin. Minä otin valmiiksi ulkovaatteet, pillimehut ja servietit. Lapseni valmisti pannarit varmoin ottein. Hän on valmistanut (pinaatti)pannaria ennenkin, joten mitään kysymyksiä ei kokkauksen aikana tullut eikä hän tarvinnut missään asiassa apua.

 

Välineet
Carrot Kitchenin kokkaussovellus kehottaa mm. ottamaan välineet valmiiksi pöydälle.

 

Pannari
Pinaattipannari on valmistumassa.

 

Pannaria
Pinaattipannari menossa uuniin. Tässä vaiheessa meinasin puuttua peliin, mutta maltoin onneksi mieleni.

 

Äiti ärsytti

Hän olisi kaivannut omaa tilaa ja koko keittiön itselleen, joten kuvaava ja tiellä seisova äiti ärsytti häntä. Yritin seistä paikoillani, mahdollisimman huomaamattomasti, mutta silti se oli liian paljon hänelle. Tiedän, että hän osaisi tehdä sen itsekseen ja vielä video-ohjattuna reseptinä, kuten Carrot Kitchenin kautta aina, mutta en malttanut olla jäämättä ottamaan kuvia. Mutta ohjeita en antanut ja lähdin keittiöstä heti kun vaan tilanne sen salli. Jos hän on ollut epävarma tekemisistään, hän on halunnut minut lähelle. Tämä oli taas hyvä muistutus, että kun hän on tarpeeksi varma siitä, että hän osaa, minun täytyy antaa hänelle tilaa ja luottaa häneen. Sitähän me jokainen kaipaamme, että meihin luotetaan. Hänelle ei riittänyt, että olin hiljaa, hän olisi tarvinnut koko tilan itselleen.

 

Spontaani siivoushetki

Aina Carrot Kitchenin reseptiessä muistutetaan omien kokkausjälkien siivoamisesta. Normaalisti minä saan auttaa siivoamisessa tai muistuttaa vielä sen lisäksi joko jaksamisen tai keskittymisen puuttuessa. Tällä kertaa kuitenkin jostain syystä lapseni siivosi oma-aloitteisesti likaiset astianpesukoneeseen, ylimääräiset raaka-aineet kaappeihin ja pyyhki tasot. Tämän jälkeen hän systemaattisesti pyyhki keittiön alakaappien ovet sillä välin, kun pannukakku oli uunissa. Minä jäin ihmeissäni katsomaan, että mitä ihmettä tapahtuu, mutta en tietenkään kommentoinut mitään. Myöhemmin kävin antamassa hänelle kolikon ja kiitin siitä, että hän oli niin oma-aloitteinen ja reipas.

Siivoushetki
Spontaani siivoushetki keittiössä.
Auringonlasku
Lempiauringonlaskunkatsomispaikkamme on meren rannalla.

 

Auringonlaskussa
Auringonlaskua katselemassa ja eväitä syömässä kaikki on hyvin.

 

Rannalla

Ajoimme lempiauringonlaskunkatselupaikkaamme. Otimme tutut askeleet kohti kaunista auringonlaskua. Täällä olemme käyneet hengittelemässä, kun olo on tuntunut raskaalta tai tahmealta. Täällä olemme hypähdelleet, kun askel on tuntunut kepeältä. Täällä on kyyneleitä vuodatettu ja naurettu niin, että ranta raikaa. Täällä on olo tuntunut kotoisalta. Tuntuu, että auringonlaskua katsoessa hapensaanti on helpointa. Söimme eväspannarit kalliolla. Lapsi kävi vielä vähän kiipeilemässä kallioilla ja kiipeilytelineessä ennen lähtöä kotiin. Annoimme luonnon hoitaa meitä. Lähdimme kotiin nukkumaan hyvillä mielin, kun sielut ja kehot olivat saaneet tarvitsemaansa ravintoa. Suosittelen sinullekin: sovelluksen saa nyt ostettua 25 % alella. Tarjous on voimassa toiseen pääsiäispäivään eli 18.4.2022 asti. Nyt on siis hyvä hetki valmistaa ja pakata eväät ja lähteä metsästämään auringonlaskua.

Kiipeilyä
Kiipeilyä auringonlaskussa.

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.